loader
Foto

Mergem în zonele folclorice, cu voie bună, la "Drag de România mea!"

Duminică, 13 octombrie, de la ora 15.00, la TVR 2, vă invităm la o călătorie folclorică. Paul Surugiu-Fuego a pregătit o gală specială într-o nouă ediție "Drag de România mea!" Emisiunea se difuzează și pe TVRi, TVR HD, TVR MOLDOVA și TVR+.

 

Folclorul ne-a fost întotdeauna aproape. Importanța lui majoră, pentru noi, românii, este incontestabilă și chiar dacă mulți nu o percep, trebuie să înțeleagă că puține popoare au o astfel de diversitate interpretativă și muzicală, puține popoare și-au pus istoria pe port și au dat atâtea și atâtea nume de referință.

Zonele folclorice ale României sunt adevărate povești și e necesar să le aducem în fața publicului. Tot prin folclor descoperim și înțelepciunea populară și ne putem cunoaște rădăcinile.

Duminică, 13 octombrie, de la ora 15.00, la TVR 2, facem o călătorie muzicală prin istorie și prin tradiție, cu ajutorul muzicii populare autentice, pentru că Paul Surugiu-Fuego, alături de invitați speciali, a pregătit o minunată gală de folclor, cu duete inedite, amintiri și nenumărate momente speciale.

Astfel, avem ocazia să admirăm costumul vechi de sute ani și glasul special al Anetei Stan care vine cu povești din Dobrogea.

(w882) Aneta2

Din Banat sosește Valeria Arnăutu, cu muzica de joc și istorii interesante.

(w882) Arnautu

Artista va interpreta, alături de Paul Surugiu-Fuego, un minunat duet din repertoriul Mariei Tănase.

Zona Olteniei este reprezentată de îndrăgita Mariana Ionescu Căpitănescu care ne cântă despre păcatele inimii si ne povesteşte despre parcursul său artistic.

(w882) Capitanesc

Mergem și în Maramureșul istoric, alături de Florentina și Petre Giurgi, doi artiști care-au ținut mereu la imaginea lor, care interpretează doar folclor autentic și trăiesc cu ardoare această profesie pe care au transmis-o și copiilor.

(w882) Maramures

Ajungem, pe ritm de petrecere, în Muntenia, mai exact în Dâmbovița, de unde vine Maria Cârneci, artistă cu energie și ritm.

(w882) Maria Carn

Moldova este încununată de Mioara Velicu, artista care își celebrează ziua de naștere alături de noi.

(w882) Velicu

De asemenea, veți afla o lecție de viață, graţie poveştii impresionante și pline de umor a lui Cristian Roman, un adevărat personaj care conduce în fiecare zi un taxi cu bomboane.

(w882) Fuego taxi

Ne sunt alături, pentru un show desăvârșit, baletul condus de Florin Mariș, trupa Supermarket, dar și Ansamblul Folcloric Valea Prahovei, condus de coregraful Vlăduț Simulescu.

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

(w882) Fuego dans

(w882) Maramures

***

Program de difuzare:

TVR 2: Duminică, ora 15:00; vineri, ora 22.00

TVR HD: Vineri, ora 22.00

TVR Internațional: Sâmbătă, orele 9.00 și 21.00; duminică, ora 01:10 (ora României)

TVR MOLDOVA: Sâmbătă, ora 16:00

(w500) Nas rosu F

(w500) Aneta Stan

(w500) Usie nas

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu

TVR Cultural și Academia Română îi invită pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria ...