loader
Foto

Galerie foto

Ziua Regelui Mihai I, marcată la Ora Regelui | VIDEO

Sâmbătă, 2 noiembrie, la TVR 1 ați urmărit reportaje emoționante despre întoarcerea Reginei-Mamă acasă și despre evenimentele speciale organizate pe 25 octombrie.

 

Regina-Mamă Elena s-a întors acasă. După 71 de ani de exil, își găsește liniștea la Curtea de Argeş, alături de fiul ei şi de ceilalți regi ai României care odihnesc în Necropola Arhiepiscopală și Regală. Românii au întâmpinat-o cu respect, cu pioșenie, cu admirație și multă dragoste. Emoționați, au spus că au descoperit viața mamei Regelui Mihai ca pe o pildă, s-au închinat și au cerut Reginei-mamă să le ocrotească din ceruri țara pe care și ea a iubit-o.

25 octombrie, ziua de naştere a Regelui Mihai, este și Ziua Armatei Române, după cel de-al Doilea Război Mondial, când soldații au eliberat, la Carei, ultima bucată de pământ românesc ocupată, dorind să facă un dar Regelui, la aniversarea a 24 de ani.

(w882) Principesa

Sala Tronului a Palatului Regal din Calea Victoriei a găzduit ceremoniile regale, în această zi specială. Majestatea Sa Margareta şi Alteţele Lor Regale Principele Radu, Principesa Sofia și Principesa Maria au invitat personalități care au fost cinstite pentru activitatea lor, așa cum se întâmpla când se afla pe tron Regele Mihai.

Cel mai frumos dar de anul acesta oferit de Familia Regală au fost bursele “Regele Mihai I” și “Regina Ana”. Patru tineri, doi din București și doi din Chișinău, le-au primit, simbolizând unirea.

(w882) Bursele re

(w882) Bursele re

Apoi, companiilor care au conferit garanția celor mai înalte standarde ale produselor și serviciilor lor, li s-a acordat certificatul de furnizor regal.

(w882) Furnizorii

Personalități și instituții care au dus faima României în lume au primit decorații regale.

(w882) Decoratiil

Seara s-a încheiat cu concertul caritabil organizat de Fundaţia Regală Margareta a României, la Ateneul Român. Este al 12–lea an de când aceasta strânge fonduri pentru tinerii talentați ai României.

Soprana Cellia Costea, tenorul Teodor Ilincăi și Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeșelea, au adus magia pe scenă, emoționând publicul cu o interpretare excepțională a repertoriului de operă italiană. Dintre tinerii muzicieni din orchestră, mulți sunt foști sau actuali bursieri ai Fundației Regale Margareta a României.

(w882) Concert ca

(w882) Principesa

(w882) Concert ca

(w882) Concert ca

Programul de difuzare:

TVR 1 – sâmbătă, 2 noiembrie 2019, ora 14.30 (reluare: 7 noiembrie, ora 4.40)

TVR HD – sâmbătă, 2 noiembrie 2019, ora 14.30

TVR Moldova – sâmbătă, 2 noiembrie 2019, ora 15.00 (reluare: 3 noiembrie, ora 1.00)

 

Producător: Lidia Voicu

Realizatori: Camelia Csiki, Diana Ilica

 

Foto: romaniaregala.ro

©Daniel Angelescu – Casa Majestății Sale Custodele Coroanei

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...