loader
Foto

Galerie foto

Scamatorie culinară cu rațe dolofane la “Politică și delicatețuri”

Duminică, 30 decembrie, de la 15:30, la TVR1 și TVR HD, ultima ediție din acest an a emisiunii “Politică și delicatețuri” îl găsește pe Mircea Dinescu la Cetate pus pe șotii și pe gătit bunătăți, împreună cu actorii Adriana Trandafir și Marian Râlea.

 

Sub un soare cu dinți și în fața unei mese pline cu rațe dolofane și legume proaspete, Dinescu își îmbie musafirii cu vinul său și se apucă de treabă. Din ficatul rațelor face “cele mai fine frigărui” cu slăninuță, roșii, ceapă și gutuie confiată pe care după ce le așează pe grătar le stropește cu zeamă de portocale și vin.

(w882)

Din peisaj nu lipsește mascota de la Cetate, puiul de măgar, un gurmand ca și stăpânul său, care inspectează cu interes bucatele de pe masă și se oprește asupra unui castron cu varză din care încearcă să mănânce. Dinescu împarte varza. O parte o pune în tigaie, pe gratăr și o parte o oferă măgărușului.

(w882)

Adaugă legume și vin în tigaie, iar când varza e gata, poetul face o “scamatorie culinară”, adică umple o rață cu varză și decupează un dovleac în care bagă rața, urmând ca această “gondolă” să meargă pentru câteva ore la cuptor.

(w882)

Și cum mâncarea iese mai bine când ai lăutari alături, Dinescu i-a invitat pe Constantin Lătărețu și taraful său să încălzească atmosfera.

Așa că, pe 30 decembrie, petreceți penultima zi a anului alături de doi mari actori, un poet, lăutari și un măgăruș, numai la “Politică și delicațeturi”, de la 15:30, la TVR1 si TVR HD.

(w882)

***

Adriana Trandafir s-a născut pe 26 aprilie 1955 la Boscov, județul Argeș. În 1975 vine la București și intră prima la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, secția actorie și termină șefă de promoție. După terminarea facultății îți face ucenicia la Teatrul de Stat din Reșița. În 1982 se reîntoarce în capitală și dă concurs la Teatru Odeon unde va rămâne 20 de ani și pe care îl părăsește pentru Teatrul de Revistă Constantin Tănase. A jucat în peste 15 filme și a obținut numeroase premii și distincții. A prezentat emisiuni tv, predă la două facultăți, a scris patru cărți de bucate și joacă în seriale tv.

Marian Râlea s-a născut pe 20 decembrie 1957, la Brașov. A absolvit IATC în anul 1982 ca șef de promoție. A jucat pe scenele Teatrului Mic, Teatrului de Comedie și Teatrului Bulandra. Din 1990 a realizat emisiuni la TVR, printre care si celebra emisiune “Magicianul” devenită mai târziu “Abracadabra”. Din 1996 emisiunea se mută la Pro TV unde a fost difuzată până în 2001. A jucat în filme și seriale tv iar în prezent este actor la Teatrul Bulandra și lector al Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității din Sibiu.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Baletul „Frumoasa adormită”, combinația perfectă între basm și inovație artistică, în 23 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 23 aprilie, de la ora 22.02, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească spectacolul ce reinterpretează celebrul balet ...