loader
Foto

Visuri împlinite, în ultima ediţie „Preţuieşte viaţa!”

Cum a ajuns o fetiţă de 14 ani designer vestimentar şi o profesoară – antreprenor în industria frumuseţii am aflat în ediţia ce încheie sezonul emisiunii realizate de Andreea Marin la TVR. Noi poveşti inspiraţionale, duminică, 29 mai, la TVR 1 şi TVR HD.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Atunci când am facut primul pas în casele voastre, vă promiteam 10 întâlniri pentru mintea, trupul şi sufletul vostru. Şi asta am făcut: am vrut ca aceste 10 săptămâni să vă reamintească ceea ce bunicii noştri ştiau şi simţeau că era atât de firesc la acea vreme: să trăiască frumos şi demn, în armonie cu legile naturii şi mult mai sănătos decât o facem astăzi.” Aşa îşi începe Andreea Marin pledoaria pentru viaţă, echilibru şi sănătate în această duminică, la cea de-a zecea şi ultima ediţie Preţuieşte viaţa! din acest sezon. Emisiunea a putut fi urmărită pe 29 mai, de la ora 17.00, la TVR 1 şi TVR HD, precum şi în reluare, miercuri, 1 iunie, de la 19.00. De asemenea, ea se difuzează şi la TVR Internaţional, TVR Moldova şi online, pe TVR+.

(w882) andreea la

Despre natură, principii de viaţă sănătoasă şi încercarea de a trăi în prezent ne vorbeşte Andreea Marin şi în această ultimă ediţie a primăverii. Despre micile detalii care fac mari diferenţe în viaţa noastră şi ne ajută să redevenim noi înşine. Despre visuri hrănite cu pasiune şi dedicare, devenite realitate. Aflăm că nu întotdeauna înţelepciunea vârstei este o condiţie pentru dobândirea echilibrului sau pentru alegerea destinului. Învăţăm că totul e posibil, dacă dăm aripi şi îndrăzneală visului nostru, de la prima invitată la Preţuieşte viaţa! din această duminică, o adolescentă care şi-a făcut chiar cu o săptămână în urmă debutul ca designer vestimentar, la vârsta de doar 14 ani.

(w882) designer v

În aceeaşi ediţie a emisiunii sale, Andreea Marin ne-a propus o reîntâlnire cu tânăra Daiana, care ne-a povestit, în ultimele două ediţii, despre călătoria sa iniţiatică în India, ne-a deschis porţi de înţelegere către o disciplină ce pare „la modă”, dar despre care ştim, de fapt, prea puţin: yoga tradiţională. Am putut profita, aşadar, de o nouă lecţie practică, la Preţuieşte viaţa!

(w882) yogina

Iar dacă în ediţiile anterioare ne-am familiarizat cu munca la o fermă de capre, am intrat, duminica aceasta, chiar în fabrica de lactate unde se pregătesc toate sortimentele sănătoase de produse.

(w882) Andreea la

Şi, aşa cum ne-a obişnuit duminică de duminică, Andreea Marin ne-a adus, şi în această a zecea întâlnire, o poveste motivaţională. De data aceasta, am cunoscut o profesoară de limba română, mamă a doi băieţi şi antreprenor în industria frumuseţii, o femeie puternică, dar şi greu încercată de viaţă, pentru care, însă, nu există decât drum drept înainte.

(w882) profesoara

Pentru că „tot ce facem bun în călătoria noastră aici este făcut cu inima”, gazda noastră de duminică după-amiază nu a încheiat această ediţie fără a-i dedica un moment acestui „dar” pe care îl purtăm în piept şi de care, de multe ori, nu avem grija care se cuvine: „Avem şi noi o mică îndatorire: s-o întrebăm, din când în când: inima mea, cum te simţi?”, ţine să ne amintească Andreea, într-un alt reportaj al emisiunii.

(w882) Andreea Ma

Cât despre cele zece întâlniri la Preţuieşte viaţa!, gazda noastră mărturiseşte că ceea ce şi-a dorit a fost „să vă readuc cu picioarele pe pământ sau cu tălpile goale în iarbă. Să ne întoarcem la principiile de viaţă sănătoasă pe care le-am uitat, să reînvăţăm să respirăm corect, să ne dozăm efortul şi energia, să ne hrănim astfel încât să ne simţim bine în pielea noastră, iar corpul să ne mulţumească, să ne înconjurăm de frumos, creându-l cu mâna noastră…”. Dacă ceea ce şi-a propus i-a şi reuşit, Andreea aşteaptă în continuare mesajele prietenilor emisiunii, cei pe care, timp de zece săptămâni, i-a inspirat şi i-a îndemnat să dea sens fiecărei zile.

(w882) andreea -

***

Din 27 martie, Andreea Marin a revenit la TVR 1 cu Preţuieşte viaţa! - un program de infotainment dedicat celor care vor să trăiască demn şi frumos la orice vârstă. Sănătate, sport, nutriţie, frumuseţe, relaţii, familie, parenting, drepturi, dezvoltare personală, modă, oameni-model şi poveştile lor de urmat, noutăţi şi iniţiative cu impact asupra calităţii vieţii, cercetare, responsabilitate socială, dar şi design interior sunt câteva dintre domeniile care îşi găsesc locul în programul realizat şi prezentat de Andreea Marin la TVR. „Avem nevoie să reînvăţăm să trăim aşa cum se cuvine: să avem grijă de noi şi de cei dragi - minte, trup şi suflet! Şi vom avea oameni frumoşi şi buni alături, care să ne aducă idei şi soluţii. Vă aştept să învăţăm să trăim frumos împreună”, spune Andreea Marin.

Preţuieşte viaţa! poate fi urmărită la TVR 1 duminică, de la ora 17.00 şi în reluare miercuri, de la ora 19.00. TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova difuzează, de asemenea, programul, care poate fi văzut şi online, pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...