loader
Foto

Galerie foto

Ultima zi a festivalului Enescu:

The Schubert Ensemble și Royal Philharmonic Orchestra, în transmisiune directă la TVR

 

 

Unul dintre cele mai apreciate amsabluri camerale britanice, care a împlinit anul acesta 30 de ani de existență – Schubert Ensemble – va concerta sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 12.00, pe scena Ateneului Român, într-o reprezentație care va fi transmisă în direct la TVR HD și online pe site-ul enescu.tvr.ro și pe TVR+.

Ansamblul londonez va interpreta Fantezie pentru cvartet cu pian în fa diez minor H. 94 (F. Bridge), Cvartetul cu pian nr. 1 în do minor op. 15 (G. Fauré) și Cvartetul cu pian nr. 1 în Re Major op. 16 (G. Enescu).

Concertul din închiderea festivalului va fi susținut de Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta renumitului dirijor Cristian Mandeal, alături de Corul Academic Radio (dirijor Dan Mihai Goia) și de Corul de Copii Radio (dirijor Voicu Popescu).

Telespectatorii pot urmări în transmisiune directă sâmbătă, de la ora 19.30, la TVR 2, TVR HD și online pe enescu.tvr.ro și pe TVR+ cele două lucrări care închid cea de-a XXI-a ediție a festivalului “George Enescu”: Capriccio pentru vioară și orchestră de G. Enescu (orchestrație de Cornel Țăranu după schițele compozitorului), în interpretarea violonistului Dmitry Sitkovetsky, și Simfonia nr. 3 de G. Mahler, în interpretarea mezzo-sopranei Jennifer Johnston.

Pe site-ul enescu.tvr.ro sunt disponibile spre vizionare două scurte interviuri realizate de către jurnaliștii TVR pentru Agenda Festivalului, cu Maxim Vengherov și cu pianistul Jean Claude Pennetier.

Melomanii pot găsi pe site-ul TVR dedicat Festivalului „George Enescu” – enescu.tvr.ro – înregistrările zilnice ale Agendei Festivalului (în secțiunea “Emisiuni”),  precum și articole (în secțiunea “Blog”) și interviuri realizate în culisele festivalului de către jurnaliștii TVR (în secțiunea “Interviuri”).

 

(sursă foto: www.festivalenescu.ro)

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...