loader
Foto

TVR 1 - lider de audienţă cu Steaua - Chelsea

Aproape două milioane de români au urmărit la TVR 1 înfrângerea categorică a Stelei

 

Partida de fotbal Steaua – Chelsea, transmisă în direct la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, a adus Televiziunii Române poziţia de lider detaşat de audienţă, pe toate segmentele de public. Aproape două milioane de iubitori ai fotbalului din România au urmărit meciul din grupele UEFA Champions League, disputat pe Arena Naţională marţi, 1 octombrie şi încheiat, din păcate, cu victoria zdrobitoare a echipei lui Jose Mourinho.

În medie, 1.880.000 de telespectatori au stat cu ochii pe TVR 1 la meciul Steaua – Chelsea (în intervalul orar 21.45-23.35), ceea ce corespunde unui rating* mediu de 9,9% şi unei cote medii de piaţă* de 19,8%. La nivelul publicului urban, partida de fotbal a fost urmărită, în medie, de 902.000 de telespectatori (rating mediu 8,6% şi share mediu de 17,2%). Targetul comercial a fost reprezentat de o medie de 463.000 de telespectatori (rating mediu de 8,3% şi cotă medie de piaţă de 18,4%).

Finalul dramatic al primei reprize, cu autogolul lui Daniel Georgievski, a fost cel mai urmărit de telespectatorii români. „Minutul de aur”al partidei comentate pentru TVR 1 de Marian Olaianos şi Emil Hossu-Longin s-a înregistrat la ora 22.29, când, la nivel naţional, la TVR 1 se uitau 2.611.000 de microbişti (rating de 13,7% şi share de 25,5%). În ceea ce priveşte publicul urban, în acelaşi minut al meciului, 1.286.000 de telespectatori (12,3% rating şi 22,9% cotă de piaţă) aveau televizoarele deschise pe TVR 1. Dintre aceştia, 646.000 de telespectatori (11,6% rating şi 24,1% share) reprezintă targetul comercial.

TVR transmite toate meciurile pe care Steaua le dispută acasă în UEFA Champions League. Meciul cu Chelsea a fost prima partidă disputată de stelişti pe teren propriu în faza grupelor UCL, după cinci ani. Următoarele meciuri ale Stelei pe Arena Naţională în UEFA Champions League, transmise în direct  de TVR, vor fi cele din 22 octombrie, împotriva jucătorilor de la FC Basel, respectiv în 26 noiembrie, Steaua - Schalke 04.

Declaraţiile „la cald” ale celor doi antrenori şi ale câtorva jucători din meciul Steaua – Chelsea pot fi urmărite aici.

 

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa: Kantar Media, date prelucrate de Serviciul Analiză şi Strategie Programe, Direcţia Programe, TVR

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...