loader
Foto

Galerie foto

Tora Vasilescu, invitata lui Mircea Dinescu la "Politică și delicatețuri"

Duminică, 7 octombrie, de la ora 15.30, la TVR1 şi TVR HD, Mircea Dinescu a pus pe masă tulburelul, a adus legume proaspete din grădină şi a pregătit o pulpă de viţel ca la carte pentru Tora Vasilescu.

 

"Politică și delicatețuri" a debutat în cel de-al zecelea sezon, cu o ediție filmată la Cetate, unde Mircea Dinescu a gătit și a pus țara la cale împreună cu o mare doamnă a filmului românesc, Tora Vasilescu.

Pe masa poetului au fost aliniate toate bogățiile toamnei, legume proaspăt scoase din pământ, coapte și apetisante, o carafă de tulburel tocmai adus de la cramă și o pulpă de vițel, toate pregătite să o încânte pe marea actriță.

(w882) Mircea Din

Dinescu a încins “racheta”, o combinație între grătar și aragaz, cumpărată din târgul de la Calafat, și a făcut repede câteva șnițele din carne de vițel, iar pe grătar a pus legumele.

Tot în această primă ediție și-a făcut debutul pe micul ecran și micuța măgăriță pe numele ei Vasilica, a cărei mamă, gestantă pe atunci, a fost adusă să care grătarul în ultima emisiune din sezonul trecut și pe care Dinescu a cumpărat-o, devenind, pe lângă cățeii și pisicile de la Cetate, animal de companie.

(w882) Mircea Din

Și pentru că vorbim de premiere și debuturi, în această ediție au fost invitați să cânte, pentru prima dată la "Politică și delicatețuri" Constantin Gaciu și fiul său Cosmin, pe care Dinescu i-a remarcat la "Vedeta populară”.

(w882) Mircea Din

Tora Vasilescu s-a născut pe 22 martie 1951, la Tulcea. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în anul 1976. În 1975 interpretează rolul Maria din filmul “Cursa”, care îi aduce notorietate. Devine soția marelui regizor Mircea Daneliuc, care îi încredințează câteva roluri de excepție," De ce trag clopotele, Mitică?"," Croaziera", " Glissando”, roluri care îi aduc succese internaționale, numeroase distincții și premii dintre care, de 3 ori Premiul pentru Interpretare UCIN, premiul pentru rolul din Imposibila iubire la Aceno D’Oro, premiu pentru Cel mai bun rol secundar feminin în “Șobolanii roșii”.


FILM.TVR.RO

Logo

 
Tenorul Florin Georgescu, la ”Portret de excelență”: ”Trebuie să-mi placă mie ceea ce cânt, ca să pot transmite”

Este tenor de talie internaţională. A cântat pe marile scene ale lumii. Unul dintre rolurile memorabile din cariera sa a fost ,,Manrico” din ...

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...