loader
Foto

Săptămâna festivalurilor la TVR HD

În săptămâna 3-9 august, la TVR HD, aveţi asigurată intrarea la câteva renumite festivaluri de teatru, muzică şi dans. Aflaţi mai jos detalii.

 

Joi, 6 august, de la ora 17.30, pătrundem în culisele primei ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră şi Arte „Vibrate!festival”, care s-a desfăşurat la Braşov, în perioada 7-14 iunie.

Evenimentul - organizat de Asociaţia Culturală „Paul Constantinescu” – a propus o abordare nouă a muzicii de cameră şi a artei spectacolului si a reunit pe scenă 15 muzicieni din Marea Britanie, Italia, Spania, Rusia, Germania, Ucraina, Italia şi România.

(w882) Festivalul

Marea majoritate a artiştilor invitaţi sunt absolvenţi ai Colegiului Regal de Muzică din Londra. Trei dintre ei sunt câştigători ai Concursului George Enescu: Vlad Maistorovici, directorul artistic al festivalului, a câştigat concursul de compoziţie încă de la vârsta de 17 ani, Diana Ionescu, co-directorul artistic, este câştigătoarea Marelui Premiu al Concursului Internaţional de Pian „George Enescu”, iar Valeriy Sokolov (Ucraina/Germania) a câştigat Marele Premiu în anul 2005.

Spaţiile alese pentru concertele din festival nu au fost obişnuitele săli de concert, preferându-se cântatul în alte clădiri relevante pentru istoria Braşovului - ca Biserica romano-catolică Sfinţii Petru şi Pavel, Piaţa George Enescu sau Bastionul Ţesătorilor.

 

Sâmbătă, 8 august, de la ora 23.50 pregătiţi-vă pantofii de dans, căci începe Festivalul Flamenco Bucureşti 2015.

Ambasada Spaniei în România şi Instituto Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Radio România, au organizat in luna iunie la Sala Radio, concertul trupei spaniole UHF – Ultra High Flamenco.

(w882) Ultra high

Prezenţa Ultra High Flamenco la Bucureşti face parte dintr-un turneu internaţional – derulat în oraşe ca Bratislava, Viena, Bucureşti, Sofia, Varşovia, Budapesta - sprijinit de Agenţia Spaniolă pentru Cooperare Internaţională.

Cei patru muzicieni ai trupei: José Quevedo – chitară, Paquito González – percuţie, Alexis Lefevre – vioară şi Pablo Marín – contrabas au propus publicului din Bucureşti o incursiune în noile sonorităţi ale flamenco-ului instrumental.

Muzica lor a pornit de la o bază flamenco, pentru a ajunge la un stil propriu care s-a născut din influenţe de tango şi jazz, rezultând astfel ceea ce critica specializată de flamenco din din Spania a numit “o utopie a flamenco-ului instrumental”.

 

Sâmbătă şi duminică, 8 şi 9 august, de la ora 23.00, facem o incursiune în culisele celei de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu,care a avut loc în perioada 12 – 21 iunie.

(w882) Festivalul

Sub genericul „Growing Smart – Smart Growing”, timp de zece zile, orașul Sibiu s-a transformat într-o scenă uriașă pentru 2.673 de artiști și invitați, din 70 de țări, ce au prezentat 427 de evenimente în 67 de spații de joc, reunind în medie 65.000 de spectatori în fiecare zi.

Anul acesta au fost puse în vânzare peste 21.000 de bilete la spectacole, care s-au vândut în totalitate.

Următoarea ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 10-19 iunie 2016.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...