loader
Foto

Galerie foto

Pe aici au călcat Ştefan cel Mare şi Alexandru Ioan Cuza

Ediţia Exclusiv în România de săptămâna aceasta a adus telespectatorilor obiective unice din zona Bucovinei. Emisiunea s-a difuzat sâmbătă, 20 mai, de la ora 18.00, la TVR 1 şi pe TVR+ , iar la TVR HD, duminică, 21 mai, de la 16.05.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Bucovina îi recheamă la ea pe toţi călătorii care i-au văzut, măcar o dată, frumuseţile parcă nesfârşite. La fel se întâmplă şi cu membrii echipei Exclusiv în România, care revin aici, păşind pe urmele a doi voievozi: Ştefan cel Mare şi Alexandru Ioan Cuza. Noi experienţe ce merită trăite, poveşti din istoria românilor, locuri ce te poartă cu sufletul spre Dumnezeu, dar şi în întregul Univers – toate sunt incluse în oferta ediţiei de sâmbătă a emisiunii realizate de Cristi Tabără la TVR. Exclusiv în România se vede pe 20 mai de la ora 18.00, la TVR 1 şi TVR+, iar la TVR HD poate fi urmărită duminică, 21 mai, de la 16.05.

(w882) Simona Ion

Vizităm, alături de călătorii noştri, castelul de la Ruginoasa, reşedinţa întâiului domnitor al României, Alexandru Ioan Cuza, unde muzeograful Simona Ionescu ne spune povestea fascinantă a locului.

(w882) Cuza

Apoi mergem la Putna, unde avem alte locuri unice de văzut. Daniel Georgescu, jurnalistul „de serviciu” pentru ediţia de sâmbătă, ţine mortis sa urce la chilia lui Daniil Sihastru, călugărul considerat sfânt încă din timpul vieţii. El a fost sfătuitorul şi îndrumătorul lui Ştefan cel Mare, pe care l-a încurajat să construiască locaşe de cult - foarte cunoscute şi în ziua de azi, cum ar fi Putna şi Voroneţ.

(w882) castel Rug

Rămânem tot în Putna, pentru a vedea şi cea mai veche biserică de lemn din România – şi cel mai probabil şi din Europa. Este vorba despre biserica Dragoş Vodă care a fost adusă, spune legendă, de către Ştefan cel Mare, într-o singură noapte, tocmai de la Volovăţ, un sat aflat la 70 km depărtare de Putna.

Vizităm, tot în ediţia Exclusiv în România de săptămâna aceasta, şi cel mai mare Planetariu din ţara, dar şi Observatorul Astronomic din Suceava, unde vom afla multe lucruri interesante legate de Univers şi sistemul nostru solar. La sfârşit, vom asezona toate poveştile cu o retetă inedită: cârnaţi din vită Angus.

Toate acestea le vedem sâmbătă, de la 18.00, la TVR 1 şi TVR+, la Exclusiv în România.

(w882) Cristi Tab

Imagini cu locuri frumoase, locuri unice - toate completate cu poveşti bine spuse, cu oameni cum rar întâlneşti, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte şi din oferta noului sezon Exclusiv în România. Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1 şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00, iar la TVR HD, duminică, de la 16.05. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Foto: Claudiu Petringenaru

Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu

TVR Cultural și Academia Română îi invită pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria ...