loader
Foto

Pur și simplu Belgrad, orașul care nu doarme

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 12.30, la TVR 2, TVR HD și TVR+, Elena Dinu vă invită la o nouă ediție "Cap compas".

 

Cu cât călătoreşti mai mult, cu atât universul se strânge, distanţele îşi înghit măsura, pământul parcă devine tot mai mic. Timpul trece, iar tu mergi de mâna cu el. Din când în când îți arată lucruri, oamenii, locuri și întâmplări.

Oriunde te duci ceva devine o parte din tine, iar adeseori confortul este atât de subiectiv încât te poți bucura și de un crâmpei de lume comun.

Datorită bogățiilor naturale, a varietății sporturilor și a numeroaselor restaurante, Ada Ciganlija a devenit locul preferat pentru distracția, odihnă, recreerea și divertismentul multor localnici dar și a vizitatorilor aflăți vremelnic la confluențe fizico geografice și istorice. 

Un alt loc  boem și relaxant se află în Zemnun. Insula Marelui Război este situată la confluența dintre Sava și Dunăre și este cea mai importantă zonă verde.

(w882)

Zemun este cunoscut pentru spiritul său boem și artistic, pentru cafenele și restaurante și prin multe clădiri nobile și vechi.
Dezvoltarea noului Belgrad de la sfârșitul secolului al XX-lea a dus la o transformare continuă. Viitorul nu e lăsat la voia întâmplării, prezentul este  respectat și trecutul se moștenește precum o lecție prețioasă. Cu alte cuvinte, firescul unor cronologii se îmbină pentru a deveni firesc.

Serbia, în general, şi Belgradul, în special, au un farmec care impune variate evaluări din perspective turistice. Străzile încărcate de istorie te invită să te lași cuprins de ritmurile vieții de aici și să interacţionezi cu localnicii. Într-un colț de stradă am văzut un ceas solar oarecum straniu așezat parcă în calea nimănui.

(w882)

Reședința prințesei Ljubica este printre puținele clădiri care au supraviețuit din prima domnie a prințului Milosh Obrenovic.
„Muntele” Avala, înalt de 511 de metri, reprezintă un soi de amestec între parc și pădure pentru belgrădeni. Accesul spre turnul din vârf se face pe o potecă turistică sau pe şosea.

(w882)

Turnul Avala are o înălțime de 203 metri și este cea mai impunătoare clădire din Serbia. Deschis în 1966 pentru comunicaţii, a fost distrus în întregime de bombardamentele NATO din 1999.

(w882)

 

(w882)

Emisiunea este difuzată online pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, vorbim despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.