loader
Foto

Galerie foto

Ora regelui: Vizită istorică în capitala Franţei

Majestatea Sa Margareta a păşit pe urmele străbunicii sale, Regina Maria, care a făcut o vizită legendară, la Paris, în martie-aprilie 1919. Pe 20 aprilie, de la 14:30, pe TVR 1 şi TVR HD, de la 15:00, pe TVR MOLDOVA şi de la 16:30 pe TVRi.

 

Vizită istorică în capitala Franţei

Majestatea Sa Margareta a pășit, după un secol, pe urmele străbunicii sale, Regina Maria, care a făcut legendara vizită la Paris, în martie - aprilie 1919. La invitația autorităților franceze, Familia Regală a dus în Franța o solie românească pe durata președinției țării noastre la Consiliul Uniunii Europene şi a omagiat 100 de ani de la Conferinţa de Pace de la Paris. În timp ce se vernisa expoziția dedicată României, la Palatul Tau din Reims, la Paris, a izbucnit incendiul care a cuprins Catedrala Notre Dame. Majestatea Sa Margareta i-a trimis o scrisoare preşedintelui Franţei în care şi-a exprimat solidaritatea "în aceste momente de tulburare şi de profundă tristeţe" pentru poporul francez, apoi l-a însoţit la Notre Dame pe ambasadorul României, în timp ce catedrala era încă în flăcări.

 

(w882)

Despre momentele vizitei Familiei Regale în Franța și întâlnirile pe care le-a avut Majestatea Sa cu oficialii francezi, într-o ediție viitoare a emisiunii ”Ora Regelui”.

(w882)

Eforturile pe care Majestatea Sa Margareta le face pentru România au fost apreciate la Gala Forbes Women 2019, la care custodele Coroanei Române, a primit premiul „Cea mai influenta femeie din România" al revistei. Titlul i-a fost acordat pentru acțiunea regală în promovarea României în lume, pentru eforturile de aproape 30 de ani de a construi și a consolida o societate sănătoasă în țara noastră. La sfîrșitul galei, Familia Regală a oferit un interviu, în exclusivitate, pentru emisiunea ”Ora Regelui”.

O zi de lucru obișnuită începe cu o oră de sport dimineața, la birou. Cafeaua se bea într-un spatiu care imită o pădure, înainte de a intra la ședinta dintr-una din sălile cu nume de mașini, unde scaunele sunt pneuri suprapuse, iar mesele sunt motoare. Angajații merg pe holuri cu triciclete și pot lua o pauză ca sa se joace cu mașinuțe de curse. Toate acestea se întîmplă în București și i-au fost dezvăluite Majestății Sale Margareta, de softiștii care au invitat-o să-i arate unde se creează cele mai tari aplicații bancare din România.

Echipa națională de fotbal a sportivilor nevăzători s-a calificat pentru Campionatul European de fotbal pentru nevăzători de la Roma, care va avea loc în luna septembrie. Principele Radu a participat la meciul de calificare și a acordat medalii de aur cîștigătorilor. Înaintea ultimului meci, sportivii nevăzători din România, Georgia, Belarus și Grecia au fost invitați la Palatul Elisabeta.

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Camelia Csiki


Date de emisie:

TVR 1 – sîmbătă, 20 aprilie 2019, ora 14.30

TVR HD - sîmbătă, 20 aprilie 2019, ora 14.30

TVR International – sîmbătă, 20 aprilie 2019, ora 16.30

TVR Moldova – sîmbătă, 20 aprilie 2019, ora 15.00 (21 aprilie, ora 1.00)

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...