Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
Mircea Dinescu încinge tigaia cu cocoșel pentru gurmandul Șerban Huidu
Joi, 25 Octombrie 2018
Duminică, 28 octombrie, de la 15.30, nu ratați o ediție “Politică și delicatețuri” cu Șerban Huidu invitat și cu rețete delicioase reinventate de amfitrionul poet, la TVR1 și TVR HD.
Mircea Dinescu si Serban Huidu
Mircea Dinescu si Serban Huidu
Serban Huidu
Coquelet - Mircea Dinescu
Mircea Dinescu si Serban Huidu
Mircea Dinescu si Serban Huidu
Serban Huidu
Coquelet - Mircea Dinescu

În ultima duminică din octombrie, Mircea Dinescu lasă pajiștile însorite de la Cetate și se întoarce pe meleaguri bucureștene, unde, în bucătăria de la Lacrimi și sfinți, își pregătește ingredientele pentru o “găteală” de pomină.

Beneficiarul bunătăților este simpaticul om de televiziune Șerban Huidu, care se declară gurmand și fan al poetului pe care de multe ori nu l-a iertat la Cronica Cârcotașilor. Dinescu pregătește pentru început un coquelet autohton în aluat, inspirat fiind de o rețetă pe care a văzut-o la un târg la Băilești și îmbunătățită cu mixul său special de condimente și cu un pic de zeamă de portocală.

(w640) Coquelet -

Ajutor de nădejde, Huidu ascultă indicațiile poetului și se învârte cu destulă măiestrie printre oale și tigăi, gustă din afumăturile de pe masă și umple conștiincios paharele cu tulburel adus de la Cetate. Dinescu păstrează încă un cocoșel pentru felul al doilea, îl amestecă cu legume de toamnă și îl stropește din belșug cu vin, o mâncare gustoasă și foarte ușor de preparat. În cramă cei doi se reped asupra bucatelor, ascultă un taraf în primă audiție la "Politică și delicatețuri", taraful lui Paul Gheorghe și pun țara la cale într-un dialog amuzant și plin de învățături.

(w640) Mircea Din

Șerban Huidu s-a născut pe 16 iulie 1976. A absolvit facultatea de Economie Generală din cadru ASE București. În 1997 începe emsiunea pamflet Cronica Cârcotașului la Radio 21. În anul 2000 emisiunea începe să fie difuzată la Prima TV, iar după un an i se alătură Mihai Găinușă, devenind Cronica Cârcotașilor. În anul 2003 cei doi se mută la Kiss FM. În prezent, Șerban realizează o emisiune de radio la Gold FM și la alte zece radiouri din țară care se numește Cronica Cârcotașilor, iar la Prima TV continuă Cronica alături de Dezbrăcatu și bebelușa Ioana. Scrie pe serbanhuidu.ro.

(w640) Serban Hui