loader
Foto

Maria Dragomiroiu, în duet cu Mircea Dinescu la „Politică şi delicateţuri”

Frumoasa interpretă de muzică populară cântă şi găteşte în bucătăria lui Mircea Dinescu. Poetul îi cere ajutorul la prepararea unor vinete umplute cu legume, ornate cu bucăţi de carne şi ochiuri româneşti. „Politică şi delicateţuri” este la TVR 1, TVR HD şi TVR+ duminică, 6 mai, de la 15.30.

 

În prima duminică din mai, Dinescu o invită în „laboratorul său de creaţie”, adică în bucătăria sa, pe una dintre cele mai frumoase cântăreţe de muzică populară - Maria Dragomiroiu. Şi nu doar o invită, ci o şi pune la treabă. Cei doi vor prepara împreună o nouă invenţie a poetului: vinete umplute cu legume şi acoperite de bucăţi de carne de porc şi ochiuri româneşti.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Evident, din reţetă nu lipsesc vedetele primăverii, măcrişul şi zeama de portocală. Rezultatul este pe măsură, gustos şi îmbietor. Ediţia Politică şi delicateţuri a cărei invitată este interpreta Maria Dragomiroiu poate fi vizionată la TVR 1 duminică, 6 mai, de la ora 15.30.

(w882)

În ediția de duminică, responsabil cu muzica bună este celebrul acordeonist Viorel Fundament şi taraful care îl însoţeşte. Atmosfera veselă o îndeamnă pe Maria Dragomiroiu să cânte şi ea o piesă împreună cu lăutarii.

(w882)

(w882)

(w882)

În cramă, Dinescu şi invitata sa îşi amintesc de copilăria petrecută la ţară, de tradiţii, familie şi carieră, într-un dialog cald şi prietenesc. Aşadar, cu mic, cu mare, sunteţi invitaţi duminică 6 mai, la o nouă ediţie „Politică şi delicateţuri”, de la ora 15.30, la TVR1!

Despre Maria Dragomiroiu

Maria Dragomiroiu s-a născut pe 11 iulie 1955 la Marcea, Jud. Vâlcea. A plecat foarte tânără din comuna natală, venind la școală în București. A urmat cursurile Liceului „I. L. Caragiale”', iar în perioada în care era elevă a câștigat concursul „Floarea din grădină”. Primul său album s-a numit „Floricică de pe coastă” şi a fost doar începutul unei cariere încununate de succes, cu peste 20 de albume și numeroase premii și distincții.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.