loader
Foto

Galerie foto

La „Jurnal de front” - Coreea de Nord, un front tăcut

Duminică, 2 noiembrie, v-am dat întâlnire, de la ora 12:30, la TVR 2, TVR HD şi pe TVR+, cu Adelin Petrişor.

 

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

În anul 2012, Adelin Petrişor şi colegul său, cameramanul Cătălin Popescu, au format prima echipă tv din România care a avut permisiunea de a filma în Coreea de Nord, după 1989.

Adelin a publicat, în 2012, cartea „Coreea de Nord, un lagăr cât o ţară”, iar în 2013 - „Ţara cu un singur gras”. În 2014, el a lansat filmul documentar „Coreea de Nord, nimic de invidiat”.

Interviul realizat recent de jurnalistul Adelin Petrişor cu nord-coreeanul Shin Dong-hyuk a atras critici din partea autorităţilor de la Phenian.

„E cea mai închisă ţară din lume. E practic sigilată. Nu poţi ajunge acolo foarte uşor, oamenii nu au acces la informaţii, nu au internet. Afli doar ceea ce regimul vrea să afli. Nimic nu e întâmplător în Coreea de Nord. Propaganda a cea mai performantă industrie.” (Adelin Petrişor)

(w882) Adelin Pet

„Războaiele” lui Adelin Petrişor s-au desfăşurat pe mai toate meridianele globului:  Liban, Egipt, Algeria, Libia, Albania, Iugoslavia, Afganistan, Cisiordania şi Gaza, Guantanamo şi Israel.

A transmis de la evenimente importante precum: prăbuşirea controlată a staţiei spaţiale MIR - 2001, scufundarea submarinului nuclear Kursk - 2000, luarea de ostatici din teatrul moscovit -2002, atentatele din Turcia - 2004, atentatele de la Madrid 2004, revolta anti-Mubarak din Cairo-2011.

În 2003, el a fost singurul jurnalist român aflat la Bagdad în timpul bombardamentelor şi singurul corespondent român la Tripoli în timpul războiului lui Gaddafi cu rebelii, din anul 2011.

Urmăriţi duminică, 2 noiembrie, emisiunea „Jurnal de front” şi aflaţi de la Adelin Petrişor cum este viaţa în Coreea de Nord.

O emisiune de Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...