loader
Foto

Galerie foto

La Garantat 100%: cum arată cercurile de putere de la Washington

Unul dintre cei mai importanţi ziarişti ai lumii vine la Garantat 100%. Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu Robert D. Kaplan duminică, 23 octombrie, de la 23.25, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Este autor al multor cărţi de politică, în primul rând de afaceri externe, dar şi de călătorie. Americanul Robert D. Kaplan a cărui activitate de peste trei decenii a apărut, printre alte ziare şi publicaţii, mai ales în The Atlantic, The Washington Post, The New York Times, vine duminică seară la Garantat 100%. Ediţia poate fi vizionată pe 23 octombrie, de la 23.25, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

„Robert D. Kaplan spune că ne aflăm, ca ţară, într-o stare mult mai bună decât suntem noi dispuşi să acceptăm într-o discuţie pe acest subiect. Argumentele pe care le are se pot afla vizionând Garantat 100%”, ne recomandă Cătălin Ştefănescu, subliniind „profunzimea deosebită a cunoaşterii pe care acest om o are faţă de România şi Republica Moldova”.

Cum arată cercurile de putere de la Washington şi cum poate face România să intre în atenţia lor este un subiect de asemenea abordat de Cătălin Ştefănescu. Şi tot duminică, la TVR 1, cei doi pun în discuţie obsesia noastră pentru atenţia altora, în timp ce uităm despre atenţia asupra a ceea ce facem aici, acasă. „Vorbim la Garantat 100% despre cum poate cineva din afară să ne spună detalii semnificative despre noi, detalii pe care noi nu le observăm”, concluzionează realizatorul TVR.

(w882)

Despre situaţia internaţională, despre cum se descoperă un subiect jurnalistic şi cum se cercetează în timp, despre empatie şi simpatie, într-o ediție de colecție Garantat 100%, cu Robert D. Kaplan. Duminică, 23 octombrie, de la 23.25, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

După actorul Tim Robbins şi scriitorul şi analistul american Robert D. Kaplan, la Garantat 100%, Cătălin Ştefănescu aduce o altă mare personalitate a lumii: Philip Glass, unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani, nominalizat la Oscar şi cunoscut pentru coloana sonoră a unor filme precum The Hours.

(w882)

Despre Robert D. Kaplan:

Unul dintre cei mai mari ziarişti contemporani, Robert D. Kaplan este recunoscut şi drept unul dintre cei mai importanţi analişti de politică externă americani şi specialist de renume în istoria Războiului Rece. The New York Times l-a nominalizat printre cei mai influenţi analişti ai epocii de după cel de-al Doilea Război Mondial, alături de Francis Fukuyama, Paul Kennedy şi Samuel Huntington.

În ultimii treizeci de ani a scris articole pentru The Atlantic, The New York Times, The Washington Post, Financial Times, The Wall Street Journal şi The Los Angeles Times. În calitate de corespondent de presă, a călătorit în peste 100 de ţări şi a locuit vreme îndelungată în Israel, Portugalia şi Grecia. Ca urmare a numeroaselor sale vizite în estul şi sud-estul Europei, a devenit un fin cunoscător al Balcanilor.

Robert D. Kaplan este în prezent senior fellow la Center for a New American Security; a lucrat ca analist geopolitic pentru agenţia Stratfor, a fost profesor invitat la United States Naval Academy şi membru al Departamentului Apărării al Statelor Unite. A consiliat mai mulţi preşedinţi, secretari de stat şi miniştri ai Apărării americani.

(w882)

Despre Garantat 100%

Le-a dat garanţii la fiecare ediţie, iar după 17 ani, telespectatorii o recunosc drept una dintre cele mai de succes emisiuni culturale. Cătălin Ştefănescu prezintă la TVR 1 „felul nostru de a face televiziunea”: Garantat 100%. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...