loader
Foto

Kuwait - Prezentul pentru viitor

„Cap Compas” ajunge într-o țară în care voința de a intra cu hotărâre în era modernității și a zgârie -norilor impresionanţi înseamnă viziune și speranță. Sâmbătă, 22 decembrie, la TVR 2, ora 15.30, și duminică, 23 decembrie, ora 15.00, la TVR HD.

 

Imaginea unui Kuwait renăscut prin propria voință, după marea agresiune din 1990.

Un Kuwait ce priveşte spre viitor, fără a-şi uita trecutul.

(w882) cap compas

În veacul al XVIII-lea, Kuwaitul şi-a întărit statutul de nod comercial între India, Bagdad şi Peninsula Arabică, devenind un important  centru de construcţie a navelor comerciale, ceea ce a asigurat prosperitatea economică a acestui popor care şi-a câştigat şi renumele ca unii dintre cei mai buni navigatori din Golf.

(w882) cap compas

Centrul Cultural Sheikh Jaber Al Ahmad este locul unde se pun în scenă piese de teatru, unde se promovează arta scenică sau concertele, devenite în acest spațiu reprezentări artistice de excepție.

(w882) cap compas

Este o țară cu majoritate religioasă mărturisitoare a islamului și are o mare Moschee.

(w882) cap compas

Ospitalitatea din Kuwait este bine cunoscută și diuania-urile sunt, de fapt, spații culturale, sociale și politice. Aici auzi ce se vorbește, zilnic, despre viața mondenă, despre societate, despre megieși, despre localnici sau despre oaspeții veniți de departe.

(w882) elena dinu

Kuwait rămâne o țară fascinantă, o lume exotică și modernă care poate fi un exemplu al înțelegerii și al ospitalității. În cele din urmă, din toate nu rămâne decât amintirea.

(w882) cap compas

***

Cap compas este un program de televiziune complex care comportă atât valenţe de ordin turistic cât şi dimensiuni complementare legate de obiceiuri, spaţii culturale, identităţi  ambientale, stil şi rafinament în materie de amenajări ale industriei ospitalităţii, reţete culinare originale, degustări de vinuri şi forme de agrement.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...