loader
Foto

Galerie foto

JO PyeongChang 2018: Aur pentru Canada la dans pe gheață

Canadienii Tessa Virtue și Scott Moir (foto) au cucerit astazi, 20 februarie, medalia de aur în proba de dans pe gheață din cadrul concursului de patinaj artistic al JO de Iarnă, ediția 2018, de la PyeongChang, trecându-și astfel în palmares al doilea lor titlu olimpic, după cel obținut în urmă cu opt ani la Vancouver.

 

Cu un scor de 206,07 puncte, nou record mondial, Virtue și Moir i-au devansat pe bunii lor prieteni şi parteneri de antrenament, francezii Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron, medaliați cu argint (205,28 puncte), în timp ce bronzul a revenit fraților americani Maia și Alex Shibutani (192,59 puncte).

După ce luni au reușit un program scurt excepțional, reprezentanții Canadei s-au clasat pe locul secund în programul liber, patinând pe muzică filmului "Moulin Rouge". Avansul pe care îl aveau după prima parte a concursului le-a fost suficient pentru a intră în posesia aurului olimpic.

Dansul grațios  al francezilor Papadakis și Cizeron, care au patinat pe sonata "Clar de luna" de Bethonven, le-a adus 123,35 puncte, nou record mondial pentru un program liber.

Marius Negrea: „Vom avea parte de programe libere foarte interesante”

Fost patinator și cunoscut antrenor, Marius Negrea se află alături de telespectatorii TVR  pentru a comenta probele de patinaj artistic. Fostul sportiv a vorbit despre momentele impresionante, eşecuri, dar şi despre cele mai valoroase evoluţii ale patinatorilor de la JO PyeongChang 2018.
„Surprize nu au fost prea multe la probele de patinaj artistic. Concursul pe echipe, care se află abia la a II-a ediție olimpică, a fost câștigat de patinatorii canadieni, care au avut rezultate echilibrate, fiind pe podium la toate probele. Argintul a fost câștigat de sportivii olimpici ai Rusiei, cum sunt denumiți la această ediție a J.O., iar ei s-au impus clar în două probe: la perechi și la fete. La dans s-au situat pe locul doi și mai slab la băieți. Pe locul 3 s-a situat echipa Statelor Unite, cu locuri medii, între 5 și 2, la cele 4 probe.

Germanii Aljona Savchenko şi Bruno Massot au câştigat medalia de aur în proba de perechi din cadrul concursului de patinaj artistic al Jocurilor Olimpice de iarnă ediţia 2018, desfăşurată joi pe patinoarul de la Gangneung, după o luptă foarte strânsă și pasionantă în fața sportivilor chinezi Wenjing Sui şi Cong Han, campionii mondiali de anul trecut.

Înaintea programului liber, cuplul german era pe poziția a III-a, la 6 puncte de sportivii din China și la 5 puncte față de sportivii ruși, Evghenia Tarasova şi Vladimir Morozov. Toți credeau că diferența nu mai poate fi recuperată. După o evoluție senzațională a cuplul german, dar și în urma unor greșeli făcute de celelalte două cupluri, patinatorii au recuperat diferența de punctaj și au câștigat titlul olimpic cu numai 47 de sutimi avans, față de chinezi. Pe locul 3 s-au situat canadienii Duhamel-Radford, iar ruşii Evghenia Tarasova şi Vladimir Morozov, care au devenit recent campioni europeni, s-au clasat în final pe poziţia a patra.

La masculin s-a impus clar, în ambele programe, japonezul Yuzuru Hanyu! Unul dintre principalii favoriți, americanul Nathan Chen, a greșit mult la programul scurt, terminând al 17-lea. Cu cel mai bun program liber n-a putut urca decât pe locul 5. Vicecampion olimpic, cu două locuri 3 în ambele programe, a devenit tot un nipon, Shoma Uno.

În acest recital de sărituri cvadruple s-a prezentat foarte bine și sixtuplul campion european, spaniolul Javier Fernandez, care a câștigat medalia de bronz în față chinezului Boyang Jin. A fost poate cea mai spectaculoasă și valoroasă competiție olimpică din istoria acestei probe.

Vineri vom afla și cine va fi noua campioană olimpică în proba feminină, unde se va da o lupta inter-rusească pentru aur, iar celelalte competitoare, din Italia, Carolina Kostner, canadianca Osmond și Mirai Nagasu, din SUA, se vor lupta pentru bronzul olimpic. Cu siguranță vom avea parte de programe libere foarte interesante, spectaculoase și palpitante, atât la dans cât și la feminin”, a spus Marius Negrea, comentator TVR .

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...