loader
Foto

Galerie foto

Live la TVR: Competiţia masculină din cadrul CE Gimnastică Artistică, Glasgow 2018

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, parte din „festivalul european al sporturilor”, continuă la TVR  în acest week-end. În direct la TVR 1 şi TVR HD finalele pe echipe şi pe aparate, masculin – pe 11 şi 12 august.

 

Gimnaştii lui Marius Urzică s-au antrenat marţi, 7 august în sala de concurs de la Glasgow, iar joi, 9 august, vor încerca să califice echipa României în finala Europenelor, care sunt transmise  sâmbătă şi duminică la TVR 1.

România cu Muntean, Cotuna, Kotrong, Ghiuzan și Prichindel a fost în ultima subdiviziune, alături de cele mai puternice echipe din Europa. Marius Urzică a revenit la Glasgow ca antrenor coordonator. În acest oraş el a primit ultimul 10 din gimnastica masculină, la cal, în 2001.

Gimnaştii tricolori s-au acomodat cu aparatele, lumina şi atmosfera de show. Au avut reuşite, dar şi ratări. Pe Vlad Cotuna l-au urmărit umbrele lui la sol, din cauza proiectoarelor.

În calificările de joi, băieţii spun că vor fi concentraţi.

Finala pe echipe şi finalele pe aparate se vad în exclusivitate la TVR 1 și TVR HD, sâmbătă şi duminică, după următorul program:

(w500)

Sâmbătă, 11 august, 14.50-17.50, Masculin, Finala pe echipe şi festivitatea de premiere;

Duminică, 12 august, 16.20-20.10, Masculin, Finale pe aparate şi festivitatea de premiere.

Este pentru prima dată în istoria întrecerilor continentale când, în acelaşi loc şi în aceeaşi perioadă, se desfăşoară campionate europene pentru 6 discipline. La Glasgow, peste 4500 de sportivi concurează în cele 11 zile (2-12 august) de competiţii, pentru cele 152 de medalii.

„Organizarea şi desfăşurarea întrecerilor au copiat modelul Jocurilor Olimpice. Putem vorbi astfel despre un festival european al sporturilor. Sunt întreceri la gimnastică, canotaj, nataţie (cu înot, sărituri în apă şi înot sincron), ciclism, triatlon şi golf”, a precizat Alina Alexoi, jurnalista TVR care se află la Glasgow pentru a comenta transmisiunile directe ale TVR.

600 de gimnaşti concurează, în cele 8 zile de competiţie, pentru cele 26 de medalii puse la bătaie la a 32-a ediţie a Campionatului European de Gimnastică Artistică.

Pentru Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, masculin, România trimite o delegaţie formată din următorii gimnaşti seniori: Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Ovidiu Prichindel, Robert Ghiuzan şi gimnaştii juniori: Emilian Neagu, Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Rafael Szabo, Eduard Gavrilă.

(w882)

La competiţia fetelor, desfăşurată pe 4 şi 5 august, Denisa Golgotă a câştigat bronz la sărituri şi argint la sol.

foto: FB Federaţia Română de Gimnastică, European Championships Glasgow 2018

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...