loader
Foto

Galerie foto

Filmele și documentarele săptămânii, la TVR HD

Săptămâna aceasta, regăsiți în programul TVR HD drama "Țara Belșugului", serialul "Napoleon", filmul de aventuri "Misterul din adâncuri", thriller-ul "Sete de răzbunare", drama "Africa mea".

 

Luni, 29 octombrie, de la ora 21:55, TVR HD a programat drama "Țara belșugului" (Land of plenty, SUA, 2004), sub regia lui Wim Wenders. Filmul a obținut Premiul UNESCO la Festivalul de Film de la Veneţia, nominalizare la Leul de Aur și Nominalizare la premiul Independent Spirit pentru cel mai bun rol feminin. În film joacă: Michelle Williams, John Diehl, Shaun Toub, Wendell Pierce, Richard Edson.

Într-o Americă marcată de atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, Lana – care şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa în Africa şi Orientul Mijlociu, împreună cu părinţii ei misionari – lucrează la un centru pentru persoane fără adăpost din Los Angeles. Singura ei rudă rămasă în viaţă este unchiul Paul, veteran al războiului din Vietnam, un individ cu tendinţe paranoice, care-şi canalizează întreaga furie împotriva persoanelor de religie musulmană. Într-o zi, cei doi sunt martorii unei crime: un tânăr pakistanez este ucis în faţa centrului unde lucrează Lana. Ca un gest de compasiune, fata şi unchiul ei încarcă în maşină trupul victimei şi îl transportă până acasă la familia sa, unde Paul descoperă că realitatea nu este aşa cum o vedea el.

Producător: Liliana Chițescu. Filmul se difuzează și pe TVRplus.

Marți, miercuri și joi, de la ora 22:30, se transmite câte un nou episod din filmul serial "Napoleon" (Franţa-Germania-Italia-Canada, 2002), cu nume mari în distribuție: Christian Clavier, Gerard Depardieu, Isabella Rossellini, John Malkovich, Anouk Aimee. În 1816, prizonier pe insula Sf. Elena, Napoleon îi relatează unei tinere englezoaice povestea vieţii şi a carierei sale militare glorioase: victoria asupra regaliştilor din 1795, campaniile din Italia şi Egipt, lovitura de stat prin care se încoronează împărat, dar şi poveştile de iubire care i-au marcat viaţa.

Miercuri, 31 octombrie, de la ora 01:45, pe TVR HD urmărim filmul de aventuri "Misterul din adâncuri" (Beneath the blue – SUA, 2010), regizat de Michael D. Sellers. Din distribuție fac parte: Paul Wesley, Caitlin Wachs, Michael Ironside.

Alyssa Hawk este biolog în Bahamas şi expertă în comunicarea cu delfinii. Bănuind că sonarele folosite de Marina SUA la experimente provoacă moartea delfinilor, tânăra cercetătoare şi echipa ei pornesc într-o cursă contra cronometru pentru a dejuca planurile adversarilor şi a salva inteligentele mamifere.

Joi, 1 noiembrie, la ora 14:00, putem alege să vizionăm un documentar din seria 360° Geo: "Letonia – ţara care cântă" (Lettonie, un pays qui chante, Franţa-Germania, 2014). Riga a fost Capitală Europeană a Culturiii în 2014. Criza financiară din 2008 a dus ţara într-un abis social – rata şomajului crescând abrupt şi multe companii declarându-şi falimentul. În cântec, letonii au găsit forţa să traverseze acea furtună. În Letonia, tradiţia cântatului este inoculată din fragedă pruncie. Realizator Galina Breitkreuz.

Vineri, 2 noiembrie, la ora 14:00, e programat un nou documentar 360° Geo: "Thailanda - primul spital pentru elefanţi" (Thaïlande: le premier hôpital pour éléphants, Franţa-Germania,2016) . Conform tradiţiei thailandeze, elefanţii aduc noroc. Ei fac parte integrantă din cultura naţională; chiar şi familia regală are propria ei turmă. În nordul ţării, în urmă cu peste 20 de ani, o femeie a înfiinţat unicul spital şi refugiu pentru elefanţi bolnavi şi răniţi din lume. Dar toate acestea nu au împiedicat scăderea tot mai accentuată a populaţiei de pahiderme din Asia. Realizator Markus Zwilling

Tot vineri, la ora 21:10 începe thriller-ul "Sete de răzbunare" (Return to sender – SUA, 2015), regizat de Fouad Mikati. Rosamund Pike, Nick Nolte, Shiloh Fernandez fac parte din distribuție. Miranda Wells, asistentă medicală într-un orăşel american, devine victima unei agresiuni atunci când primeşte în casă un necunoscut, luându-l drept tânărul cu care avea o întâlnire "pe nevăzute". Agresorul este arestat şi condamnat la închisoare, dar Miranda, prea marcată de traumă ca să-şi poată relua viaţa normală, îşi plănuieşte meticulos răzbunarea.

La ora 23:10, TVR HD a programat încă un thriller: "Doi" (Peacock – SUA, 2010). Filmul e regizat de Michael Lander. Distribuția: Cillian Murphy, Susan Sarandon, Ellen Page. John si Emma Skillpa locuiesc dintotdeauna în orăselul Peacock din Nebraska. Pe John, un functionar aparent banal, îl cunoaşte toată lumea. De Emma, însă, n-a auzit nimeni niciodată... Într-o zi, un tren deraiază în spatele curtii lui John şi toată lumea din linistitul orăsel este pe punctul de a afla secretul întunecat al tânărului: dubla personalitate. Pentru ca secretul lui să nu fie dat în vileag, John este nevoit să-şi facă vecinii să creadă că Emma este sotia sa. Dar aparitia bruscă a lui Maggie, care detine cheia trecutului lui John, îi pune în pericol întregul joc şi declansează o luptă între cele două personalităti opuse.

Sâmbătă, 3 noiembrie, la ora 1:45, vedem filmul SF, de aventuri "Nemuritorul 3: Vrăjitorul" (Highlander 3: The sorcerer – Marea Britanie, Franţa, Canada, 1994), regizat de Andrew Morahan. Îi are în distribuție pe: Christopher Lambert, Mario Van Peebles, Deborah Kara Unger, Raoul Trujillo.

De-a lungul secolelor, nemuritorii s-au vânat unii pe ceilalţi ca să împlinească profeţia care spune că doar unul singur trebuie să rămână în viaţă. În secolul XVI, după moartea iubitei sale soţii Heather, Connor MacLeod părăseşte Scoţia şi rătăceşte prin lumea largă. În îndepărtata Japonie, se antrenează cu vrăjitorul Nakano, în peştera acestuia ascunsă pe muntele Niri. Atacul unui vechi duşman - Kane, şi el nemuritor, îl surprinde şi vrăjitorul este ucis. Peştera se surpă, MacLeod reuşeşte să scape, iar Kane rămâne blocat în interiorul muntelui. Trei secole mai târziu, o echipă de arheologi excavează locul cu pricina, eliberându-l astfel pe Kane care porneşte pe urmele lui MacLeod arzând de dorinţă de răzbunare.

Duminică, 4 noiembrie, la ora 22:15, TVR HD difuzează drama "Africa mea" (White material – Franţa, Camerun, 2009), cu Isabelle Huppert, Christopher Lambert, Nicolas Duvauchelle. Regia e semnată de Claire Denis.

Într-o ţară din Africa aflată în plin război civil, Maria Vial, proprietara unei plantaţii de cafea, refuză să-şi abandoneze căminul înainte de sfârşitul recoltei. Armata rebelilor se apropie de regiunea lor, muncitorii de pe plantaţie fug de teama conflictului, dar Maria nu se lasă convinsă nici măcar de sfaturile militarilor francezi, ei înşişi aflaţi în retragere. În ciuda ameninţării care planează asupra ei şi a întregii familii, femeia e hotărâtă să-şi apere cu străşnicie munca de-o viaţă.

 

 

 

 

 

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu

TVR Cultural și Academia Română îi invită pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria ...