loader
Foto

Femei de 10, bărbaţi de 10 - zilnic, cu Marina şi Mircea, la TVR 2 şi TVR HD

De la 10.10 - iar  invitaţii săptămânii sunt: Nataşa Raab, Dumitru Borţun, Mihaela Tatu, Dr. Cristian Sever Oană, Corina Chiriac, Alexandru Mironov, Nico şi Ion Haiduc.

 

Marina Almăşan şi Mircea Radu discută cu invitaţii lor: Nataşa Raab şi Dumitru Borţun  - luni - dacă, într-adevăr, este Reclama, sufletul comerţului, marţi Mihaela Tatu şi dr. Cristian Sever Oană aborează o temă din ce în ce mai aplicată de români: Eu mi-s doctoru-n casă! Miercuri, Corina Chiriac şi Alexandru Mironov acceptă provocarea gazdelor lor de a dezbate dacă Există viaţă dincolo de moarte iar joi, dialogul cu Nico şi Ion Haiduc va fi despre Gelozie. Ca de obicei, vineri urmăriţi o selecţie a celor mai bune momente ale acestor ediţii.

Emisiunea în care Marina Almăşan şi Mircea Radu discută cu cea mai mare sinceritate despre probleme noastre  - înregistrează un nou început de sezon. Cei doi sint pregătiţi ca, împreună cu invitaţii lor, să ne ţină zilnic lipiţi de televizoare. Căci emisiunea este despre fiecare dintre noi, bărbat sau femeie, iar acest nou început va aduce în casele noastre oameni deosebiţi şi subiecte reale, discutate franc, fără ocolişuri.

Aşa cum mărturiseşte Marina, "folosim deseori sintagma „un nou început”. De obicei, pentru a ne îmbărbăta, la începutul unui nou drum, după ce viața noastră s-a împiedicat de ceva neprevăzut. Colțuros și urât. Sau, pur si simplu, după o pauză. Pe care ne-am luat-o, sau care ne-a fost administrată de alții. Noile începuturi înseamnă balonul de oxigen cu care ne însoțim mersul înainte. Obligatoriu înainte. Cineva – un înțelept,firește – spunea că nu are importanță viteza cu care mergi; important este să mergi înainte și, mai ales, să nu te oprești din drum.
Noile începuturi pot fi banale sau de anvergură. Un nou început poate fi un nou semestru, la școală. Sau acel binecunoscut nouă ” de luni încep cura de slăbire”. Sau reîmprietenirea cu un prieten care ne-a trădat și pe care am găsit puterea de a-l ierta, sau pe care l-am nedreptățit chiar noi, îndepărtându-l.
Dar noile începuturi pot fi și extrem de importante. Sunt începuturile unei noi vieți. De regulă acestea survin după o cotitură bruscă și neașteptată a acesteia, de regulă tristă. Simplist spus : ți-ai șters lacrimile și mergi mai departe. Noile începuturi pot însemna schimbare de țară, de servici, recăsătorirea, reînceperea vieții după o lungă perioadă în care te-ai luptat cu o boală crâncenă. Sau, după o lunga perioadă de detenție.
Cei care se pregătesc de „noi începuturi” fie sunt deja alții ( deși, din oglindă, îi privesc aceleași fețe) , fie vor altceva de la ceea ce urmează să facă. De regulă, ne dorim ca noile începuturi să ne ducă pe drumuri mai bune, mai drepte, mai ușoare, mai de succes. Și chiar dacă drumul propriu-zis este același, ne dorim să obținem de la el mai mult decât am făcut-o în „vechiul său început”. Să fim mai buni, să obținem mai mult.
Important în toate este să credem în aceste noi începuturi. Să pornim la drum adunând în noi întreaga forță pe care o iscă în noi gândirea pozitivă. Să fim deciși fie s-o rupem cu trecutul și să ne construim viitorul frumos pe care ni-l dorim, fie , dacă noul început este o continuare, la un al nivel, a acestui trecut, să ne întrecem pe noi înșine, demonstrându-ne că putem fi mai buni, că putem ajunge mai sus. Important este să credem în drumul nostru, a cărui primă bornă kilometricâ este acest ” NOU ÎNCEPUT”.

Din 30 ianuarie de la ora 10,10, Femeile de 10 și Bărbații de 10 înregistrează un nou început de sezon. Alături de bunul meu prieten Mircea Radu, ne pregătim să vă ținem zilnic lipiți de televizoare. Căci emisiunea noastră este despre voi, iar acest nou început va aduce în casele voastre oameni deosebiți și subiecte din viețile voastre. Fiți, așadar, alături de noi!".


 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...