loader
Foto

Eurovision 2019 și-a aflat primii zece finaliști

Ester Peony, reprezentanta României, concurează în a doua semifinală, joi, 16 mai, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR+.

 

Prima semifinală ESC 2019 s-a încheiat. Publicul din România a aflat primii finaliști ai ediției din acest an în show-ul care a deschis competiția, marți, 14 mai, în direct şi în exclusivitate pe TVR 1, TVR HD și TVR Internaţional.

La finalul spectacolului, artiști din 10 țări, din totalul celor 17 care au intrat în această semifinală, s-au calificat pentru finala din 18 mai:

(w882)

Katerine Duska - Better Love (Grecia)

ZENA - Like It (Belarus)

Nevene Božović – Kruna (Serbia)

Tamta – Replay (Cipru)

Victor Crone – Storm (Estonia)

Lake Malawi - Friend Of A Friend (Cehia)

Kate Miller-Heidke - Zero Gravity (Australia)

Hatari - Hatrið mun sigra (Islanda)

Serhat - Say Na Na Na (San Marino)

Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi (Slovenia)

(w882) eurovis

În ultimul act al Eurovision 2019, acestora li se vor alătura încă zece piese din a doua semifinală, lista finaliștilor fiind completată de reprezentanții țărilor din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia –calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Israel.

Până atunci, Ester Peony, reprezentanta României, va trăi emoția intrării în concurs miercuri, 15 mai, la repetiția în care vor vota membrii juriilor de specialitate. Show-ul nu va fi televizat, dar publicul din țara noastră o va putea urmări pe 16 mai, în a doua semifinală – spectacolul cu public -, în direct și în exclusivitate la TVR, de la ora 22.00. Tot atunci, românii din Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta, Germania, Marea Britanie şi Italia vor putea susține piesa României în concurs, „On a Sunday”, votând “06” (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe siteul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app.  Piesa va putea fi votată de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2019 de la Tel Aviv, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+.

Marea Finală va avea loc pe 18 mai, când vom afla câștigătorul ediției din acest an a Eurovision Song Contest.

***

Echipa Eurovision România

Pentru sprijinul acordat în organizarea concursului Eurovision 2019, TVR mulţumeşte partenerilor săi: TAROM, transportator oficial al echipei României la Eurovision, DB Schenker Romania, Cotnari, Farmec și Prăvălia Mofturi.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...