loader
Foto

Echipa Exclusiv în România petrece de Paşti în Maramureş

În ediţia din 30 aprilie, echipa emisiunii a ajunge la Biserica din Deal din Ieud, aflată în patrimoniul mondial UNESCO, şi ne prezintă un meşteşug vechi păstrat în sat - prelucratul cânepii. De la ora 17.50, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

 

Ediţia este redifuzare din 2015, disponibilă online pe TVR+.

Prietenii emisiunii Exclusiv în România au parte, în sâmbăta de Paşti, de o nouă ediţie unicat, în care Cristian Tabără şi echipa sa vă invită în Maramureş. Descoperiţi în ediţia din 30 aprilie Biserica din Deal din Ieud, aflată în patrimoniul mondial UNESCO, dar şi un meşteşug vechi păstrat în sat: prelucratul cânepii. Emisiunea poate fi văzută sâmbătă, de la ora 17.50, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Cum se bate cânepa, cum se toarce fuiorul, ce operaţiuni presupune procedeul de prelucrare a cânepii vom vedea din demonstraţia făcută la Muzeul Etnografic al Familiei Pleş, din Ieud, situat la baza dealului unde se găseşte cea mai veche biserică de lemn din Maramureş. Muzeul este amenajat în cadrul unei foste gospodării ţărăneşti, veche de circa 200 de ani şi cuprinde o colecţie de obiecte de port popular şi unelte specifice acestei zone.

(w882)

La Exclusiv în România, Moş Pupăză, meşter renumit în zonă, vorbeşte despre secretul porţilor maramureşene. Jurnalista Lorelei Mihală ia lecţii despre cum se ţes covoarele în Maramureş şi, tot în această ediţie, pregătim masa de Paşte, în stil tradiţional, la Botiza. De pe masa de Paşti pregătită de maramureşeni nu lipsesc: friptura de miel, ciorba şi umplutura de miel, cozonacul, pasca şi bineînţeles ouăle înroşite cu coji de ceapă.

(w882)

Locuri frumoase, unice, de legendă - toate împănate cu poveşti bine spuse, dar şi cu secrete gastronomice, se dezvăluie într-o nouă ediţie Exclusiv în România, ce poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.