loader
Foto

Galerie foto

Derbiul Europeanului de Handbal feminin, România-Olanda - 24 la 29

Singurele echipe neînvinse până acum la turneul final din Franţa, România şi Olanda, s-au confruntat duminică seara, România înregistrând primul eșec de până acum, cu 24 la 29.

 

”Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. E clar că nici atacul, nici apărarea nu au mers, când nu ai apărare, nu merge nici poarta. Foarte puţine lucruri au mers astăzi. Ne-am pregătit, dar şi sistemul ăsta competiţional nu ne-a ajutat. Am jucat pe 5 decembrie, azi e 9, am ieşit din sistem, deşi nu caut scuze. Trebuie să analizăm, azi nu ne-a ieşit nimic. Tot ce putem să facem e să mai fim triste în seara aceasta şi de mâine să ne gândim la următorul meci. Şansele la semifinale sunt foarte mari, nu vreau să dezarmăm. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat azi şi să mergem în continuare cu cele pozitive. De mâine ne gândim la Spania, apoi urmează Ungaria. Am avut trei zile libere, apoi jucăm două la rând. Nu avem ce face, ţinem capul sus şi luptăm pentru calificarea în semifinale. Dacă reuşeam cumva să fim mai agresive în apărare, cred că altfel arăta rezultatul. Când nu ai apărare, presiunea se mută pe atac. Până acum am câştigat meciurile pe apărare, cea mai mare problemă a fost la noi şi repet: ţinem capul sus. Nu trebuie să dezarmăm”a declarat Cristina Neagu, pentru TVR.

Naţionalele de handbal feminin ale României şi Olandei, singurele echipe neînvinse la Campionatul European de Handbal din Franţa, s-au înfruntat la Nancy pe 9 decembrie, de la ora 19.00. Înaintea meciului şi imediat după încheierea acestuia, Cristi Mîndru v-a dat întâlnire la Studio CE Handbal.

Înaintea meciului de duminică, jurnalistul sportiv Dragoş Cojocaru, care va comenta derbiul Europeanului de handbal feminin, ne-a pus în temă:

„Olanda este una dintre marile forţe ale handbalului internaţional, mândrindu-se cu locul 4 la JO de la Rio, tilul de vicecampioană europeana în 2016 şi bronz la mondialul din 2017, dar a venit în Franţa fără două dintre cele mai valoroase jucătoare - pivoţii Danick Snelder şi Yvette Broch. Dacă prima este accidentată, cea de-a doua a renunţat deocamdată la handbal, după cucerirea Ligii Campionilor cu Gyor şi se pare că are multe oferte publicitare din ţara sa natală (Yvette Broch a fost acum câţiva ani pe locul 2 la Holland's Next Top Model).

(w882)

Adversarele fetelor noastre sunt pregatite de fosta antrenoare a CSM Bucureşti, daneza Helle Thomsen, care, se pare, are o revanşă de luat în faţa României, după ce a fost dată afară de la campioana CSM sezonul trecut, înainte de încheierea Ligii Florilor.

Ambros Martin, antrenorul fetelor noastre, a avut aici, la Nancy, două zile şi jumătate la dispoziţie, pentru a pregăti acest duel cu tricolorele. Toate fetele sunt conştiente că un succes ne aduce foarte aproape de semifinale. Să nu excludem şi o remiză, un rezultat favorabil ambelor formaţii în drumul spre semifinale!

Reprezentantele noastre au avut o galerie mult mai numeroasă în Arena Jean Veille din Nancy, mulţi români din Germania anunţându-şi prezenţa la meciul de duminică seara. HAI ROMÂNIA!” (Dragoş Cojocaru, comentator sportiv TVR)

După meciul de duminică, handbalistele noastre vor întâlni Spania, în 11 decembrie, şi Ungaria, în data de 12 decembrie. Toate meciurile vor putea fi urmărite la TVR 1 şi TVR HD.

(w882)

Televiziunea Română transmite în direct şi în exclusivitate cea de-a XIII-a ediţie a Campionatului European de Handbal feminin. TVR 1 şi TVR HD difuzează 37 de meciuri de la competiţia europeană de handbal, în perioada 29 noiembrie -16 decembrie 2018.

(w882)

Naţionala de handbal feminin a României are ca obiectiv, stabilit de conducerea Federaţiei Române de handbal la acest campionat, clasarea între locurile 1 şi 6.

credit foto: Nebojsa Tejic / kolektiff; Anze Malovrh  kolektif

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...