loader
Foto

Cu cine va juca România în preliminariile CM FIFA Rusia 2018

Tricolorii, care au fost cap de serie în premieră după calificările la Euro 2004, vor avea ca adversare echipele din Kazakhstan, Armenia, Muntenegru, Polonia şi Danemarca.

 

Mai multe detalii despre extragere găsiți pe site-ul stiri.tvr.ro

Pe 25 iulie 2015, TVR 1, TVR HD şi TVR+ transmit în direct de la Sankt Petersburg tragerea la sorţi a grupelor pentru preliminariile Cupei Mondiale FIFA Rusia 2018. Sâmbătă, începând cu ora 18.00, telespectatorii TVR vor afla din transmisiunea directă în ce grupă va juca România şi care vor fi adversarele ei în preliminariile Cupei Mondiale FIFA Rusia 2018.

(w882)

În vederea stabilirii urnelor valorice va fi folosit clasamentul FIFA pe luna iulie. În zona europeană s-au jucat toate meciurile care vor conta pentru acest clasament.

La tragerea la sorţi, cele 52 de echipe (Rusia este calificată direct, ca ţară gazdă) vor alcătui nouă grupe, dintre care şapte vor conţine şase echipe, iar două – câte cinci. Se vor califica direct câştigătoarele grupelor, iar cele mai bune opt echipe de pe locul doi vor merge la baraj. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu şi selecţionerul Anghel Iordănescu vor fi prezenţi la eveniment.

Pentru prima oară după preliminariile EURO 2004, România va fi din nou cap de serie la tragerea la sorţi. În urma rezultatelor meciurilor din iunie, Naţionala lui Iordănescu va ocupa poziţia a cincea între ţările europene în clasamentul FIFA pe luna iulie. Ceea ce înseamnă că va evita adversari precum câteva dintre forţele continentului, precum Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, Anglia, Spania sau Croaţia. Totuşi, din urna a doua ar putea veni un nume greu, Franţa sau Italia.

În clasamentul FIFA, România nu se poate clasa mai jos de locul 8, doar trei ţări din America de Sud ne mai pot depăşi în funcţie de ce se va întâmpla la Copa America.

România a mai fost cap de serie la EURO 1992, CM 1998, EURO 2000, CM 2002, EURO 2004, însă nu a reuşit să se califice.

Comentariul transmisiunilor TVR va fi asigurat de Emil Hossu Longin şi Marian Olaianos. Producătorul transmisiunilor: Cristian Oprean.

foto: HotNews.ro

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...