loader
Foto

Galerie foto

Cristian Tabără descoperă plutăritul, în Bucovina

Pe 23 noiembrie, emisiunea  Exclusiv în România a prezentat singura comună-muzeu din România şi a dezvăluit reţeta celebrelor poale-n brâu.

 

UPDATE: Ediția emisiunii din 23 noiembrie este disponibilă pe TVR+

 

Pe 23 noiembrie, călătoria lui Cristian Tabără continuă spre Bucovina. La Ciocăneşti, singura comună-muzeu din România, echipa Exclusiv în România descoperă un meşteşug unic în Europa: plutăritul. Telespectatorii TVR 1, TVR HD şi cei care urmăresc emisiunea online, pe TVR+, au şansa să cunoască sâmbătă, de la ora 18.00, alte unicate mondiale şi obiective demne de văzut.

Înainte, plutăritul era o metodă foarte curată şi ieftină pentru a transporta lemnele, dar acum acest mijloc de transport este folosit mai mult în scop turistic. Comuna Ciocăneşti este renumită în România şi pentru Muzeul ouălor încondeiate, pentru lăzile de zestre, dar şi pentru casele din zonă, care au o arhitectură aparte.

De la Ciocăneşti, Cristian Tabără şi echipa sa pleacă la Neagra Şarului, unde fac turism ecvestru în Munţii Călimani. În anii comunismului, aici exista o exploatare de sulf care practic a tăiat în două un munte vulcanic, Negoiul Românesc. Zona exploatată pare un peisaj selenar, putând fi o destinaţie turistică interesantă, dar şi un laborator în aer liber, fiind singurul loc din lume unde studenţii au ocazia să vadă un munte vulcanic în secţiune. Şi tot aceşti munţi sunt unici în lume datorită fenomenului de vulcanocarst. Mai exact, apa neutră care trece prin rocile vulcanice devine, la poalele muntelui, apă acidă.

O altă oprire a echipei Exclusiv în România este la staţia meteo aflată la 2300 de metri, în Munţii Călimani, la Reţitiş, iar la final, Cristian Tabără nu ratează ocazia de a gusta celebrele plăcinte poale-n brâu, pregătite după o reţetă bucovineană.

Mai multe informaţii despre atracţiile acestei regiuni deosebite, precum şi „ponturi” pentru turiştii interesaţi să cunoască această zonă a ţării aflăm sâmbătă după-amiază, de la ora 18.00, în emisiunea Exclusiv în România de la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro.

 

Găsiți Exclusiv în România pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

 

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Alături de prezentarea locurilor, cei interesaţi vor primi numeroase „ponturi”, de recomandat să le ai în buzunar, atunci când pleci la drum, de la „ajutoarele” lui Cristian Tabără: Daniel Georgescu, Denisa Anghel şi Cristina Rădulescu. În fiecare săptămână, câte unul dintre jurnaliştii TVR enumeraţi îl însoţeşte pe Cristian Tabără în regiunea în care se află unicatul european sau mondial, devenind „turist cu acte în regulă” şi testând pe propria piele atracţiile turistice ale zonei.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...