loader
Foto

Cornelia şi Lupu Rednic, invitaţii lui Mircea Dinescu la Cetate

Vine vara şi pe malul Dunării! La Cetate se încinge o petrecere unde Mircea Dinescu a invitat doi maramureşeni vestiţi. Poftiţi la ospăţ pe 3 iunie, de la ora 15.30,  într-o nouă ediţie "Politică şi delicateţuri", la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+!

 

În prima duminică din iunie, Mircea Dinescu și-a făcut bagajul pentru Cetate. Şi nu a mers singur, ci însoțit de jurata sa preferată de la Vedeta Populară, Cornelia Rednic, și de soțul acesteia, nu mai puțin faimosul Lupu.

Și, ca să nu ajungă cu mâna goală, s-a oprit în drum și a cumpărat două gâște tocmai bune de gătit, ca să îi uimească pe maramureșeni cu talentul său culinar.

(w882) Borcan

Dornici să învețe lucruri noi, gurmanzi și pricepuți în ale bucătăriei, soții Rednic au asistat la spectacolul culinar marca Mircea Dinescu și chiar dau și o mână de ajutor.

Poetul a pus la cale frigărui de gâscă, o mâncare de castraveți murați proaspăt și amestecați tot cu carne de gâscă, iar piesa de rezistență a fost o vânătă pe care a pus-o pe grătar, a curățat-o și a stropit-o cu un pic de ulei și zeamă de portocală, iar la final a presarăt-o cu sare și busuioc.

(w882) Vanata por

Cei doi musafiri au avut numai cuvinte de laudă la adresa bunătăților pregătite de poet și nici vinul acestuia nu i-a lasăt indiferenți.

(w882) Cocastron

"Bucătarul Mircea Dinescu mi-a intrat la suflet prin preparatele pe care le-a pregătit, mănânci de-ți vine să urci copiii în pod și să le iei scara”, spune Lupu, hâtru.

(w882) Toarna Lup

Și cum bucatele se pregătesc mai bine pe muzică, profesorul Nelu Greblă, nelipsit al edițiilor de la Cetate, le-a făcut poftă de cântat celor doi musafiri și astfel s-a pus de o cântare cum nu s-a mai văzut.

(w882) Acordeon

Așadar, duminică, 3 iunie, de la ora 15:30, la TVR 1, TVR HD şi online pe TVR+, v-am așteptat pe malul Dunării, sub soarele începutului de vară, la o ediție voioasă a emisiunii "Politică și delicatețuri”.

(w882) Fumgasca

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

Luni, 29 aprilie, de la ora 19:00, r evedeți o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional.

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...