loader
Foto

Concertul de la Palatul Schönbrunn, la TVR 1 şi TVR HD

Partea a II-a, marţi, 15 octombrie, ora 23.30

 

În ciuda condiţiilor meteorologice dificile, 15.000 de oameni s-au adunat la început de vară pentru a asculta Concertul Filarmonicii din de Stat din Viena de la Schönbrunn. Sub bagheta lui Lorin Maazel, publicul a putut asculta un program dedicat celor doi giganţi din lumea operei, care celebrează anul acesta bicentenarul Giuseppe Verdi şi Richard Wagner. Cea de-a doua parte a concertului poate fi urmărită marţi, 15 octombrie, la TVR 1 şi TVR HD.

Filarmonica din Viena şi Lorin Maazel, el însuşi fost director al Operei vieneze, nu numai că au ales pasaje instrumentale reprezentative ale celor doi compozitori, dar l-au şi acompaniat în două arii pe tenorul Michael Schade. Publicul românesc a avut onoarea de a-l asculta pe tenor la Bucureşti, într-un recital din cardul Festivalului Internaţional George Enescu, ediţia 2007.

În parcul Palatului Schönbrunn, chiar în faţa fântânii Neptun, Filarmonica din Viena a oferit pentru a zecea oară un concert extraordinar, filmat absolut impresionant şi difuzat de televiziunile din întreaga lume.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.